Office 365

Office 365 är någonting som har funnits på marknaden ett tag men det är inte många som vet om att det existerar. Här tänkte vi ta upp några för och nackdelar med just Office 365 men först lite fakta om vad det egentligen är.

Office 365 är en helhetslösning för privatpersoner och företag där man inte köper hela paketet direkt, det är i stället en månadskostnad eller en årlig kostnad. Man får välja till vad man vill ha i sin lösning. Traditionellt köper man Office för sig, backup för sig, e-post för sig osv men med Office 365 är det tänkt att man ska kunna få allt på ett och samma ställe.

Så här ser lösningarna ut för privatpersoner:

Office 365 Personal

  • Word, Excel, PowerPoint, OneNote 2016. Office-programmen fungerar på en dator, PC eller Mac samt på en mobil enhet.
  • 1 Terabyte lagring i molnet ingår där man kan spara sina dokument, bilder mm.
  • 60 minuter Skype-samtal per månad samt kostnadsfri support.
  • Denna version kostar 65 kr per månad eller 650 kr per år.

Office 365 Home  

  • Word, Excel, PowerPoint, OneNote 2016. Office-programmen går att installera på upp till 5 datorer samt 5 mobila enheter.
  • 1 Terabyte lagring i molnet för varje användare.
  • 60 minuter Skype-samtal per månad samt kostnadsfri support.
  • Denna version kostar 90 kr per månad eller 900 kr per år.

Denna version passar perfekt till familjer som har många i hemmet som använder Office-programmen då man kan installera på upp 5 datorer och mobila enheter.

Office 365 för företag

Företag har alla dessa fördelar men också möjlighet till att ansluta sitt eget domännamn vilket betyder att man kan köra e-post genom Office 365. Då lagras allt säkert i molnet och går att komma åt från dator, mobil och webb. Det kostar faktiskt inte så mycket mer men då tillkommer priset per användare. Vill man köra med Office 365 för företag och hela paketet kostar det ungefär 120 kr i månaden.

Många privatpersoner äger en egen domän idag så det är möjligt att använda företagskonton till Office 365 och samtidigt få kontroll på sin e-post. Om det är möjligt att beställa som privatperson vet vi inte, det kan gå men vi har tyvärr inte den erfarenheten.

Microsoft Office 365 är en mycket bra svit till framförallt företag som vill förenkla sin hantering av program till datorn, filer och e-post. Inga stora summor behöver läggas upp samma dag i stället utgår bara en liten månadsavgift.

Nackdelen med Office 365 är att man inte äger sina program längre man hyr dem. Slutar man att betala försvinner även licensen och programmen går inte längre att använda. Det är den stora nackdelen med att använda Office 365 annars ser vi bara fördelar egentligen.